Бойко бесен на АПИ: Защо ми правите тези номерца? Репетирате дали ше ви оправа още днеска или кво?

19 Фев 2020 11:02

"Защо ми правите тези номерца? Нали знаеш колко бързо ще се разправям с вас? Как може да ми изкарвате хората на улицата за някаква абсолютна глупост? Как ще плащат хората от Нови Искър, Банкя или околните места винетки? На изборите за София те гласуваха ли за кмет на София? Репетирате дали ше ви оправа още днеска или кво? Провокирате ме дали много бързо ще го направя или до следобед", попита министър-председателят Бойко Борисов преди началото на редовното заседание на Министерски съвет.

Разгневен, Борисов разпореди на председателя на управителния съвет на "Агенция пътна инфраструктура" Георги Терзийски: "Във всеки център на населеното место отиваш лично и заставаш на площада и като едно време тея глашатаите (викаш): "Няма да има винетки, няма да има винетки. Викаш по три пъти няма да има винетки, обикаляш и се прибираш тогава".

"И още един път, ако ми направите така да се задъхам преди Министерски съвет, ше бъде много бързо критично за вас", предупреди Борисов.

Вчера жителите на Нови Искър заявиха, че ще излязат на протест и днес. Снощи те блокираха за четири часа пътя към столичния квартал, а недоволството им бе породено от липсата на яснота дали ще трябва да плащат винетки до София. След включването на камерите на тол системата в контрола за платени такси стана ясно, че така и не е уреден спорният въпрос как да не се изисква винетка при пътуване между София и населените места, които са част от общината.

Към момента за Северната скоростна тангента, пътя за Банкя и този за Панчарево ще е необходима винетка, а хората без такава ще бъдат глобявани.

Main Menu