Румен Радев към ГЕРБ: Чуйте хората!

20 Фев 2020 13:21

Ако на управляващите не им харесва отношението на хората, трябва да се замислят за целите и начина на тяхното управление. Това каза президентът Румен Радев в Русе. Там държавният глава присъства на честванията по повод 142 години от освобождението на града.

Поводът за коментара му е декларацията на ГЕРБ, прочетена днес в парламента. В нея управляващата партия настоява държавният глава да се извини, защото паметта на Апостола на свободата е била поругана под неговия патронаж.

„Настояваме президентът да се извини за безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин подрони авторитета ѝ и я принизи до нивото на маргинална партийна агитка. Не искаме извинението на Румен Радев за себе си, а за всички онези, които пазят спомена за националните ни герои и продължават онова, което беше започнато от Левски“, каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

Припомняме, че вчера множество, събрало се пред паметника на Васил Левски в столицата, освирка кмета на София Йорданка Фандъкова, докато тя произнасяше речта си по време на церемонията в памет на Апостола.

Main Menu