Борисов посъветва Радев да преценява с кои хора се сдружава

20 Фев 2020 17:23

Съвети на никого не давам. Дадох пример как институциите трябва да се държат. Мисля, че не е никакъв проблем за милионна партия да изкараме 100 души, които да освиркват, където и да е. Това обаче е една много погрешна политика и не им прави чест.

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел по повод вчерашното освиркването на кмета на София Йорданка Фандъкова по време на произнасянето на речта й за почитането на паметта на Апостола.

Какво им пречи един законно избран кмет на София, запита борисов.

Обединителят на нацията трябва да преценява с кои хора се сдружава и прави поход. Не му давам оценка, негова работа, подчерта Борисов.

По думите му когато той сгреши винаги се извинява. Аз дадох пример и му подадох ръка, отбеляза отново премиерът.

 

Във връзка с влизането ни в чакалнята на еврозона, Борисов заяви, че малко сме забавили темпото, но не сме се отказали.

Не се отказваме от чакалнята, искам национален консенсус, изтъкна премиерът.

По думите му както Зеленият пакт, така и Еврозоната са взимане на решения за десетилетия напред и не можели да се вземат само от един човек.

В заключение той запита дали има държава, която да е станала по-зле след приемане на еврото.

 

По отношение на финансовата рамка, министър-председателят подчерта, че трябва да бъдем много предпазливи. Той отбеляза, че 60 млрд. евро за по-малко парите в сравнение с миналата година.

На въпрос дали 7 млрд. и половина са ни достатъчни, той посочи, че на нас дори и 70 млрд. няма да са ни достатъчни и едва ли е имало държава, която да си тръгва доволна.

На никой не му стигат, всеки си тръгва вкиснат, поясни премиерът.

Подготвен съм да бъда диалогичен. Всяко едно от предложенията ми е угодно на всички държави, подчерта Борисов.

Той обясни, че България няма как да не подкрепя традиционните политики, тъй като това би довело до бунт, но ако искаме да сме конкурентоспособни на Китай и САЩ, трябва да отделяме пари и за иновации./news.bg

 

Main Menu