Каракачанов за мигрантите: Не сме длъжни да плащаме чужди сметки

03 Мар 2020 13:52

И като слушам някои дървени философи да обясняват, че Трети март не било празник, а било договор между някакъв султан и някакъв руски император, просто не мога да разбера в каква държава живеем. Този остър коментар направи военният министър Красимир Каракачанов малко след края на церемонията по издигане българския флаг пред Паметника на Незнайния воин.

В деня на Националния празник той говори пред медиите, като направи кратко обобщение на събитията отпреди 142 години, предаде Novini.bg. Според министъра на отбраната историята трябва да се помни.

"На 3 март преди 142 г. се сбъдна едно от завещанията на Левски – и ние българите искаме да живеем свободни в земите си", заяви Каракачанов.

Той припомни, че по силата на Санстефанския договор България е била с голяма територия, което не се е харесало на великите сили. Затова е и последвало по-късното й разделение. Оттам пък се е появил стремежът на българите да се обединят отново.

Красимир Каракачанов също потвърди, че се очакват нови преговори между евролидерите и Турция за справяне с мигрантския въпрос. Заради подготовката по темата днес от честванията отсътвал премиерът Бойко Борисов, разкри министърът. Красимир Каракачанов коментира, че България не трябва да допуска нито един нелегален мигрант и законите трябва да се спазват.

"Който иска да посети Република България, да бъде така добър да си извади виза, паспорт. Това, което се случва в Гърция е бедствия. Пререканията между Ердоган и европейските лидери са отдавна. В целия този сблъсък България е невинна. Нито сме правили "пролети" някъде по Близкия изток, нито сме длъжни да плащаме сметката на други", заяви вицепремиерът.

Каракачанов заяви още, че на границата ни към момента е спокойна. Всички сигнали за придвиждаващи се мигранти от турска страна се изпращат към властите на южнатата ни съседка, откъдето досега са реагирали адекватно, посочи още той.

Main Menu