МВР апелира за повече толерантност на пътя заради Тодоровден и 8 март

06 Мар 2020 19:55

Водачите и на моторни превозни средства, и на пътни превозни средства с животинска тяга да са изключително внимателни през утрешния ден, когато на много места в страната ще се състоят традиционните кушии за Тодоровден, е апелът на "Пътна полиция", съобщиха от пресцентъра на МВР.

За сравнение, на 16 март 2019 година, когато се е чествал Тодоровден, не е регистриран нито един инцидент с каруца или с ездитно животно.

На брифинг пред Главна дирекция "Национална полиция" инспектор Чавдар Кочев от отдел "Пътна полиция" обърна специално внимание и на факта, че в неделя се отбелязва Международния ден на жената - 8 март, и традиционно ще има много празнуващи.
По този повод е важно водачите да не забравят, че не бива да сядат зад волана след употреба на алкохол.

Инсп. Кочев посочи, че времето през почивните дни се очертава да е добро, което предполага много водачи на мотоциклети да поемат също на път. "Те са уязвима група участници в движението по пътищата и е необходимо останалите да се отнасят с по-голямо внимание към тях", подчерта Кочев.

Той съобщи, че утре вечерта на територията на няколко области в страната ще се проведе специализирана полицейска операция с акцент безопасността на движението по пътищата.

Ще се следи основно за спазване на скоростните режими от водачите, недопускане на управление на моторно превозно средство от неправоспособни или след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози. Екипите ще следят и за редовността на превозните средства и имат ли собствениците им задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Main Menu