Печат на тази страница

Борисов възмутен от туроператори

17 Мар 2020 21:19

Група чужди туристи са били докарани и настанени в хотел на "Лъвов мост", съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг. Районът там е отцепен. Борисов нахока туроператорските фирми, които са довели чужденците насред епидемията от коронавирус. Туристите са британци от Банско, където се появи огнище на коронавирус.

"Английски туристи, туроператорът си ги взел и си ги докарал не стига, че заразили Банско, ами сега и софия, и сега полицията ги е заградила. Където има, затваряме, прибираме, на чартърите и с това да се приклчва. Изключения няма", отсече министър-председателят.Б

България има готовност да затвори границите си. Чака се зелен сигнал от Европейската комисия. Гранична полиция е готова да изпълнява това указание.

Почти всички страни започнаха да въвеждат мерки, които България започна да въвежда още от 28 февруари. Някои закъснели, а някои държави рушат репутацията на ЕС. Наши сънародници, които са спрени абсолютно неправомерно, ще бъдат прекарани да си дойдат в България. Това заяви премиерът Бойко Борисов

"Бих го разделил на две групи – едните, които бедстват, други, които искат да се приберат, повтарям, биват спирани абсолютно неправомерно. Другата група е на онези, които са тръгнали по екскурзии, когато целият свят се страхуваше от коронавируса", заяви Бойко Борисов.

"Тези, които ще се приберат в България, ако не искат да попаднат под ударите на закона, трябва да се приберат вкъщи и да останат 14 дни. С новите промени много ясно са уредени отношенията с хората, които не спазват карантинния период. Ако първо обичат себе си и своите близки, те трябва да я спазят", предупреди премиерът.

Ако мислите, че е приятно да затваряш един град, да се ангажират полицаи, никак не е приятно, заяви той.

България я дават за пример за бързите и адекватните мерки, похвали страната ни Борисов. И допълни, че е взето решение, с малки изключения, за затваряне на границите с трети страни за 30 дни.

"Единственото доказано лекарство до момента е асоциализацията. Максимум по един човек да пазарува в магазина", призова Борисов.

"И Втората световна ги свари руснаците неподготвени в първите дни, после се реорганизираха", заяви Борисов относно мерките за коронавируса.

По отношение на темата за необходимостта от военно положение, премиерът заяви, че това прекалено силно определение.

По думите му икономиката ни е крехка, тъй като от няколко години е в подем.

Main Menu