Въвеждат вечерен час в Смолянска област заради случай на COVID- 19

19 Мар 2020 14:22

Въвеждат вечерен час за цялата Смолянска област като една от мерките срещу разпространение на коронавирус след потвърдената първа положителна проба за COVID- 19 в Смолян.

 

Това бе съобщено от Областния съвет по сигурност, който заседава днес, обсъждайки допълнителни мерки след първия случай на носител на коронавирус. Вечерният час е от 22:00 часа до 6:00 часа сутринта.

 

Пациентът с COVID- 19 е 40-годишен мъж от Смолян с психично заболяване, завърнал се на 13 март от Великобритания. Взети са проби за изследване на 5 контактни лица, на две медицински сестри от Инфекциозното отделение, които са взели пробата за изследване и на 10 служители на Паспортната служба в ОД на МВР-Смолян, която е посетил заразеният след пристигането си.

 

Заразеният е изолиран в жилище в града, заедно с още двама от контактните лица, като сградата е под постоянна полицейска охрана. Наблюдава се от личния лекар, осигурено му е и психиатрично лечение.

 

"Пациентът няма изявени признаци на инфекцията. Става дума за маргинализирано лице от рискова група", заяви областният управител Недялко Славов.

Main Menu