Печат на тази страница

Майка на 4-годишно с пневмония в търновската болница притеснена, че не го лекуват за коронавирус

24 Мар 2020 08:42

Майка на 4-годишно дете, настанено с пневмония от два дни във великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов", разказа по NOVA, че детето й не се лекува за коронавирус, въпреки че има такава симптоматика.

Пробата му е взета при постъпването, а момиченцето е настанено в педиатричното отделение на лечебното заведение. Детето изпитва остри болки в гърдите, но все още се чака резултата от пробата за коронавирус. Родителите на момиченцето са особено притеснени, тъй като смятат, че то се лекува по обща симптоматика, а не за коронавирус.
За случая сигнализира бащата на детето в социалните мрежи. Георги Величков алармира, че детето, според тях, е с двустранна пневмония, а състоянието му се влошава.

„В момента е на системи, вливат се 2 антибиотика, има течност в белия дроб”, обясни майката Мариета Томова. „Казано ми е, че тази течност в момента не се повлиява от антибиотиците. Имам притеснения, че това дете не се води, че е с коронавирус и се лекува за пневмония. Чудя се дали има друго лечение за коронавирус, което ние не прилагаме”, допълни майката.

"Има много силни, остри болки в гръдната област", каза майката, като подчерта, че при обикновената пневмония не са такива симптомите. "Взета е проба при постъпването в Спешното отделение", каза притеснената жена, която обясни, че е отделена във ВИП-стая на детското отделение, за да са изолирани от други деца. Но същевременно вече не чува детски гласове и смята, че отделението е опразнено.

"Медиците имат маски и очила, но за облеклото не мога да отговоря дали е подходящо", каза още майката.

"Моля обаче, това е едно дете, което заслужава да живее. Не е моето дете, което заслужава да живее", завърши емоционалния си разказ жената.

Същевременно детското отделение на болницата, в която са настанени, се е опразнило.

Пред NOVA от болницата уточниха, че детето е консултирано от инфекционист и е взета проба за COVID-19. Назначено е антибиотично лечение и показателите му се проследяват в динамика. Към днешна дата лечебното заведение не разполага с отделение, предвидено за пациенти със съмнения за коронавирус.

"Мога да уверя майката, че е в добри ръце", коментира в студиото председателят на БЛС д-р Маджаров.

Main Menu