Печат на тази страница

12 българи не могат да се приберат от Чили

26 Мар 2020 17:48

Малко над 30 са български граждани се намират в Индия, на които Министерство на външните работи (МВнР) ще окаже съдействие да се приберат у нас. Това обяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева след срещата си с унгарския си колега Петер Сиярто.

МВнР оказва съдействие и на чуждестранни граждани, сред които на деветима унгарци. Самолетът от Ню Делхи би трябвало да излети днес.

Дадени са указания към всички държави да актуализират списъците с български граждани, които искат да се завърнат.Работим с всички държави, така че да се намери начин хората да се приберат възможно най-скоро, подчерта Екатерина Захариева.

Тя призова за търпение и посочи, че властите се сблъскват с много трудности при организиране на транспорт - например в Чили не е било позволено да кацне на нито един европейски самолет. Там има 12 български граждани. Нужно е обаче властите на Чили да разрешат достъп на наши самолети, които да кацнат, посочи Захариева.

Въпреки призивите на страната ни, хората да не предприемат пътувания, и към момента има български туристи и в Бали.

Над 80% от комерсиалните полети в световен мащаб не се осъществяват, отчете вицепремиерът, което пък от своя страна в глобален план ще намали туристическите пътувания./news.bg

 

Main Menu