Нормализиране на придвижването на тировете на "Капитан Андреево"

28 Мар 2020 15:44

Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат. Това увери директорът на "Гранична полиция" Светлан Кичиков на граничния пункт "Капитан Андреево".

Камионите вече вървят нормално, отбеляза Кичиков и допълни, че за 24 часа през временния паркинг на бившето летище "Узунджово" са преминали 600 автомобила. По думите му снощи на паркинга е имало само 39 товарни автомобила и уточни, че там се престоява не повече от 3-4 часа.

На магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали, за тях ще има санкции - по Закона за движение по пътищата. В този участък, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали, съобщи директорът на МВР в Хасково старши комисар Ангел Цанков.

На ГКПП-Капитан Андреево от вчера са монтирани 14 термокамери, а на ГКПП-Капитан Петко войвода - три, които се обслужват от служители на РЗИ.

Директорът на "Гранична полиция" заяви, че на Дунав мост има проблем, тъй като от румънска страната са въвели режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно.

На ГКПП-Кулата - на гръцка територия има колона от около 3-4 км от товарни автомобили. Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България, подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиниран.

Проблемът щял да бъде решен в най-скоро време, увери Кичиков./news.bg

 

Main Menu