Почина шести българин с коронавирус, нови 18 случая

28 Мар 2020 18:09

Шест станаха починалите от коронавирус у нас. Последният починал е в Кюстендил. Общо 331 вече са случаите на коронавирус в страната. Това съобщи началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг, даван всеки ден.

18 са новите потвърдени случаи на коронавирус, като има 5 нови случая в Благоевград,Варна - 2, Смолян - 2, в София са 8, в Шумен има нови двама.

122 от заболелите са настанени в болници, 8 от тях са интубирани. В София в болница са 59 човека, от които 6 са интубирани.

"Не сме започнали още, никакво плато, никакъв пик, наистина се удържа положението, най-вероятно карантината дава своите резултати. Не е малка цифрата, но няма такъв бум, както при другите държави. Единственото успокояващо нещо е, че нямаме смъртност. Защото дори и да не сме открили болните, няма как да се скрият труповете. Имаме петима починали", каза още Мутафчийски.

Има все повече предложения, постъпили в щаба, на лица, които искат да бъдат доброволци. Те ще бъдат включени в дейности, където могат да бъдат необходими. Най-активни са хората от големите областни градове като София, Пловдив, Бургас и други.

Main Menu