Откриха контактните лица на починалите от COVID-19 майка и дъщеря

29 Мар 2020 11:44

Установени са контактните лица на починалите в болницата в Благоевград майка и дъщеря. Това заяви за БТА директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов.

Двете жени бяха настанени за лечение в инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в областния град, като бяха диагностицирани с новия коронавирус. В петък следобед се е наложило да бъдат преместени в интензивното отделение, тъй като състоянието и на двете се е влошило. Вчера почина 74-годишната майка, а тази сутрин е починала и 51-годишната й дъщеря.

Директорът на РЗИ посочи, че издирените контактни лица на двете жени са около петнадесет. Взети са проби за COVID-19, като се чакат резултатите. Всички контактни са поставени вече под карантина.

 

,,Издирени са и контактните лица на починалия вчера в болницата в Благоевград 55-годишен мъж. Той е от Банско, но не е работил на скилифта, каквато беше първоначалната информация. Мъжът е работил в цех за мебели в курортния град, а на неговите колеги, както и на останалите контактни лица, са взети проби за вируса и са поставени под карантина'', посочи д-р Калоянов.

LGarden

Main Menu