Борисов за Радев: Не може да ме кара да казвам кой ще живее и кой ще умре

04 Апр 2020 13:02

 

Аз експеримент с хората не мога да си правя. Това обяви премиерът Бойко Борисов при представянето на Национална информационна система за борба с коронавируса в Министерски съвет.

За изявлението на Румен Радев премиерът каза: "Вече не ми се занимава".

Не е можел да каже на хората вие ще живеете, вие ще умрете. Това ме кара да правя съседът, коментира той по адрес на президента. Нямало да рискува здравето на хората, когато икономиката е в застой.

Дори и в месарския бизнес имало спад. Премиерът дори припомни излишъка на храна преди време, но се похвали, че лично той всичко си изяждал.

Световната здравна организация (СЗО) казала, че социалната изолация трябва да продължи, по думите му. Германия днес въвела КПП-та.

Тежко му се отразявала липсата на мачове. Не било честно хората да тръгват за сезонни работници. В момента дори не сме в пика на болестта, каза Бойко Борисов.

Добре било, че се движим бавно. И вчера загиналите при катастрофи са повече от починалите от коронавируса. След две-три седмици ще сме в ада, прогнозира министър-председателят.

За исканата оставка на Теменужка Петкова, Борисов посочи, че законовите поправки се правят от Народното събрание. Той щял да разгледа казуса. ГЕРБ щели да имат решение как да гласуват. /

Main Menu