Ромският квартал в Пещера под блокада заради COVID-19

04 Апр 2020 19:15

От утре ромският квартал на Пещера ще бъде поставен под блокада, съобщи националното радио. Излизане от квартала ще се допуска само при нужда от медицинска помощ.

Мерките се затягат, след като в района вече има четири положителни проби на COVID-19. Кварталът се превръща в огнище на зараза, каза кметът на Пещера Йордан Младенов, цитиран от БНР.

Органиченията за излизане от квартала се налагат с кметска заповед от 5 април. На входовете на квартала ще има пропускателен режим.

Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия. Това, което се наблюдава - и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че действително това са контакти, които са привнесени от чужда държава. Това, което ме притеснява, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със семействата и съм помолил всички близки да няма струпване на хора", добавя кметът на града.

Main Menu