Не си отменяйте резервациите за морето за юли и август, съветва д-р Кунчев

08 Апр 2020 12:11

При спазване на ограничителните мерки смятам, че пандемията скоро ще отмине, затова не си отменяйте резервациите за морето за юли и август. Това заяви в Пловдив главният санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Д-р Кунчев призова българите да "устискат" за празниците Цветница и Великден и да не се струпват. В противен случай всички мерки от месец насам щели да се окажат безполезни.

Да не стане така, като власите, да се изподавим накрая на Дунава, настоя той.

След срещата с Медицинския щаб в Пловдив, държавният здравен инспектор, областният управител Дани Каназирева и кметът на Пловдив Здравко Димитров посетиха Четвъртък пазар.

По думите на доц. Кунчев идеята е фермерските пазари да работят, като спазват указаните мерки, така че да не се спира работата на производителите. Той отново подчерта, че основните изисквания за всички работещи предприятия и тържища са да няма струпване на хора, добра хигиена, да се слагат маски и да не се отклоняват от заповедите на здравното министерство и Националния щаб.

Областният управител припомни, че още от самото начало е информирала кметовете, че трябва да пазят баланс в решенията си и да следват указанията и заповедите на здравния министър.

След посещението на пловдивския Четвъртък пазар, доц. Кунчев, областният управител и директора на РЗИ посетиха и фабриката за конфитюр в Стряма, която работи при изключително високо ниво на спазване на противоепидемичните мерки и успява да запази към този момент производството и персонала си.

Стана ясно, че предприятието ще направи дарение от 3 000 броя био дезинфектанта за медиците, които са на първа линия и 5000 бройки конфитюр собствено производство, което беше оценено високо от представителите на държавата.

LGarden

Main Menu