624 са потвърдените случаи на коронавирус у нас

10 Апр 2020 08:09

За 24 часа 13 са новите случаи на коронавирус у нас, 5 са в болница от близо 500 изследвани. 624 са общо потвърдените случаи. Няма нова област. Излекуваните са 54. това са последните данни на Националния оперативен щаб. Новите случаи са в София - 8 нови, в Кюстендил – един, в Пазарджик – един, Велико Търново - един и Русе – двама.

24 са починалите, средната им възраст е 65 години. За деня няма регистрирани случаи. 230 са болните в болница, 33 са в интензивно отделение., каза ген. Венцислав Мутафчийски. По думите му през вчерашния ден има един починал човек в УМБАЛ "Александровска", който е бил приет в критично състояние, интубиран и починал по-късно. Предстои тест да установи има ли наличие на коронавирус.

Тестовете за гражданите на Банско все още не са пристигнали. Веднага щом се получат, ще започне тестването на част от населението. Вероятно това ще стане понеделник или вторник, заяви ген. Мутафчийски.

Факт е, че има снижаване на смъртността и заболяемостта. С 10% по-ниска е общата смъртността в България до началото на март, заяви още Мутафчийски.

Main Menu