Откриха шофьора, откарал беглеца с COVID -19 в Паничерево

15 Апр 2020 08:53

Полицията откри миналата вечер шофьора, който днес е откарал с такси заразен с COVID-19 мъж, избягал от Университетската болница в Стара Загора до родното му село Паничерево, община Гурково. Това съобщиха за БТА от прокуратурата в Стара Загора.

 

Целият ден шофьорът беше издирван. Шофьорът е жител на ромския квартал "Лозенец" в Стара Загора, живее на ул. "Околчица" и е поставен под 14-дневна карантина. За близо час е бил контактен със заразения с COVID -19 мъж.

Издирват се хората, с които е бил в контакт днес. Тази сутрин той е бил нает, за да откара избягалият от болницата мъж до ромския квартал в подбалканското село.

Утре изследват всички контактни със заразения мъж от село Паничерево, който днес избяга от Университетската болница в Стара Загора и беше заловен от полицията. Това потвърди пред БТА областният управител на Стара Загора Гергана Микова, председател на областния оперативен щаб.

Петима жители от селото са заразени с COVID 19.

От полунощ се забранява влизането и излизането от село Паничерево, на всички лица, пребиваващи на територията на населеното място. Това се посочва в заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Хората с постоянен или настоящ адрес в село Паничерево, които се намират извън населеното място, могат да се приберат по домовете си в срок до 20.00 ч. утре - 15 април.

Движението по път II-55 Нова Загора - Гурково в участъка Асеновец - Гурково при село Паничерево се ограничава за всички превозни средства в двете посоки заради наложената карантина, съобщиха от АПИ.

 

Забраната не важи за автомобилите, доставящи хранителни продукти, лекарства, както и за тези със специален режим на движение - пожарна, полиция и т.н.

Обходният маршрут за пътуващите от Гурково в посока Нова Загора е по път I-6 - Стара Загора - Сливен. Алтернативният маршрут за шофьорите, пътуващи от Нова Загора в посока Гурково, е Нова Загора - с. Асеновец - с. Кортен - с. Баня - път I-6.

Main Menu