Още 13 заразени във „Филиповци“, сред тях и две деца

16 Апр 2020 19:18

Още 13 души са дали положителни проби след бърз тест за коронавирус в столичния ромски квартала "Филиповци" днес. Двама от тях са деца на 13 г. и на 2 г. На всички са взети проби за PCR, съобщиха от Столичната регионална здравна инспекция., пише Дарик.

Два екипа от 10 служители на инспекцията и днес продължиха с дейностите по бързо тестуване и пробонабиране за PCR, след като вчера в двата столични квартала "Филиповци" и "Факултета" бяха обявени мерки за ограничаване на движението на хората в тях. Причината - в тях продължават да се завръщат хора от рискови държави, а освен това не се спазваха и стриктно противоепидемиологичните мерки.

 

При проведени 60 бързи теста вчера, бяха открити 7 заразени. До момента от двата квартала има 12 заразени в болница и 6 починали. Днес са направенин 100 бързи теста, като основна концентрация на заболелите е във "Факултета". "Според оценка на риска на база данните от 15 април мероприятията бяха изцяло насочени към кв. „Факултета“ и извършени от страна на два екипа от 10 служители на инспекцията", посочват от СРЗИ.

 

В хода на епидемиологичното проучване бе установено, че за едно от лицата, контактните са 32- ма души, които са част от всички 100, на които бяха направени бързи тестове в рамките на днешния ден, допълват от регионалната инспекция.

Main Menu