Сидеров към Горанов и Борисов: Отпуснете пари за тоалетните на 3 РУ

16 Апр 2020 20:17

Искам да направя едно обръщение към финансовия министър и премиера, защото те разпределят парите в държавата. Да отпуснат средства за ремонт в 3 РУ. Първо на тоалетните, защото са в ужасно състояние, а нищо не се знае, може да им се наложи и на двамата да лежат тук, така че нека да се погрижат да има нормални условия, не са нужни много пари. Да оправят тук главно тоалетните, но и други неща, за да има нормална обстановка. Това заяви Волен Сидеров на излизане от 3-то РУ, след като бе задържан за 24 часа и освободен срещу 100 000 лева парична гаранция.

"В утрешния ден е Разпети петък, но в неделя е най-хубавият, най-големият празник Възкресение Христово. Да, действително поканих българите да отпразнуват Възкресение като най-великия, най-големия празник. И ако за това хората са преследвани, значи трябва да си помислим много добре накъде отива държавата. Опасно ли е да коментираш, да казваш каквото мислиш. Всичко това е тема, по която трябва да се замислят и нашите държавници. Аз очаквам отговор и от тримата големи - президента Радев, премиера Борисов, председателката на парламента Караянчева. И тримата впрочем ме познават лично, но не е това важното - да кажат редно ли е това, което става. Да кажат, може ли за изказано мнение по телевизията, свързано с най-светлия християнски празник, човек да бъде арестуван, тормозен с повдигане на обвинение и т.н. Да кажат да или не. Защото това е важен въпрос не толкова за мен, а за обществото, днес съм аз, утре може да е някой друг", заяви Сидеров.

Лидерът на партия Атака изказа благодарност към всички, които са се изказали в негова защита.

Как приема обвиненията срещу себе си?

"Обвиненията са несъстоятелни, ще кажа мека дума, да не казвам по-силна, защото пак се връщаме на това - коментар по телевизия, в която аз казвам, че Бог е над Мутафчийски, а не обратното, ако това е повод за обвинение, значи наистина трябва да се замислим накъде отива държавата. Тук впрочем бях задържан без основание. През целия срок на задържането ми нямаше достъп, аз не получих никакъв документ защо. Конституцията постановява - никой не може да бъде задържан без правно основание. През целия срок на задържането ми тук аз не получих основание, данни за престъпление. Чак сега, на излизане, бях запознат с тях. Аз не казвам нищо срещу служителите тук, те изпълняват своите задължения, държат се вежливо, културно и т.н., но остава отнемането на конституционна свобода. Това също е въпрос към тримата големи - президента, премиера и председателката на парламента, дали нарушаването на конституционна свобода на гражданите е вече нещо обичайно в България - да или не", заяви Сидеров.

Той подчерта, че са длъжни са на обществото, пак казвам, не на мен лично и пожела хубави, светли празници на журналистите.

Main Menu