Печат на тази страница

Обещаните ваучери за море ще са само за полицаи и лекари

13 Май 2020 08:22

Незабелязано мина новината, че така рекламираните от правителството ваучери за почивка на море това лято за всички български граждани, ще са само за полицаи и лекари.

Все още размерът им не е приет и уточнен, но предложението за тях бе на НФСБ с лидер Валери Симеонов, чиято парламентарна група внесе в парламента предложенията за безплатни ваучери за всички на стойност 210 лв.

Покрай срещата вчера между Обединени патриоти и премиера Бойко Борисов, където бе обявена новината за намаляване на ДСС на 9% за заведения и книги, лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви: "За ваучерите се обединихме полицаи, медицински персонал да имат възможност за летуване само във вътрешен туризъм, само в български обекти на хората, които са на първа линия за борба с разпространение на заболяването.

Симеонов нарече промените "резки". Също бе уточнено, че има и условие, първо тези ваучери да бъдат използвани за запълване на държавните бази. Едва след като се запълнят те, тогава ще бъдат използвани в хотели и места за настаняване.

Полицаите и в момента имат право на субсидирана почивка в станции към ведомството, като не е ясно дали ще могат да ползват едновременно и нея, и новия вариант чрез ваучери.

Основната идея за подпомагане на туризма в криза беше да се дават ваучери за почивки в България, и то на по-широк кръг от хора - пенсионери, деца, работещи с платени осигуровки през последните 12 от 18 месеца.

Main Menu