Борисов гневен на репортер от bTV: Няма на ”Божков ТВ” да се хвана на въпросите

16 Май 2020 14:48

Утре може всеки да ми прехвърли къщата си. Как така без да ме питате? Ако законът го позволява, това значи, че мога да кажа, че вие сте едни негодници и не искам дори да чувам за вас. Не са на мое име тези акции. Нито знам кой, нито какво е подписвал. Не съм дал съгласие. Това е правено умишлено. Не ме интересува какво казва законът в това отношение.

 

Това категорично заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти, които използваха възможността най-накрая да попитат премиера за ситуацията с ФК "Левски" и джиросаните акции, пише. Frognews.bg. Скандалът се разрази преди дни, когато бизнесменът Васил Божков предприе неочакван ход и обяви, че всичко е било прехвърлено на името на Борисов. Той обаче отказа да ги приеме и не е коментирал.

 

"Почитателите на "Левски" да си търсят този, който го е направил. Няма да ме вкарвате в тази игра, че някой си е позволил да ми джироса акции. Всяка фирма в ликвидация може да го направи от утре. Ако така излиза, идете при този, който го е направил. Действам - правя газопроводи, магистрали. Все още сме най-стабилни икономически, в първата тройка на ЕС. Още не сме теглили заем. Раздаваме грантове от стотици милиони. Това ми е работата", отсече Борисов.

 

Тогава репортерът на bTV още по-настоятелно започна да пита за ФК "Левски", а премиерът Борисов се разгневи:

 

"Няма да се хвана на въпросите на "Божков ТВ".

 

“Няма никакъв казус. Насила никой не може да ти даде. Акъл не може да ти налее. Няма полезен ход в момента. Подиграха се с “Левски”. По никакъв начин не искам да се замесвам с тази тема. Божков беше като всички бизнесмени в България, с които сме се срещали. Когато неговите съдружници, в неговата къща изнесоха информация, се стигна до този казус. Никой по никакъв начин не го е третирал различно”, отсече Борисов като на пореден настоятелен въпрос, той отвърна "Приятен ден, госпожо" и понечи да си тръгне.

 

След това обаче бе попитан за ДДС и решението за намаляването му с 9%, с което темата бе отклонена.

 

"Кой чат, госпожо", изненада се Борисов, когато го попитаха за изнесените съобщения между Васил Божков и Владислав Горанов. "И аз съм говорил с Божков. Когато с Гриша Ганчев, Домусчиев и Божков бяхме на срещата в Министерския съвет. До тогава беше нормално да се разговаря, както ми се обаждат от "Шел", "ОМВ", "Лукойлс", от всички газови компании", отбеляза министър-председателят. Той даде да се разбере, че не представлява проблем, че член на кабинета да води кореспонденция с хазартния бос и не разбра въпроса дали срещите с министрите не стават само по официален път през доловодството. "Всякак стават", отговори вместо него пиарката му Севдалина Арнаудова.

 

"Нещо произлязло ли е от тези срещи. Някаква промяна в закон или облагодетелстване на Божков". След като му беше обяснено, че в медиите излязоха статии, в които се описва как работата на Държавната комисия за хазарта е била повлиявана от Владилсав Горанов. "Така ли, недумай!", възкликна Борисов и отказа да отговаря на повече въпроси.

 

Борисов инспектира строежа на "Балкански поток" заедно с енергийният министър Теменужка Петкова. Той не пропусна да изтъкне успехите на правителството, преди гордостта му да бъде попарена от журналистическите въпроси за Божков и акциите на ФК "Левски". Премиерът дори заяви, че този път ще си позволи да не е скромен.

 

"Най-гадното нещо за опозицията в България е да се справиш. Не могат да кажат нищо и пощуряват. Искам да върна времето назад - когато в Италия започнаха да умират по стотици хора на ден. Решил съм да не съм скромен - имахте рядък шанс, защото ние управлявхме. Радев щеше да постъпи като Путин, като Борис Джонсън и щяха да учрат много хора. Успяхме навреме, бързо и навсякъде, където имаше клъстър, да затваряме. Тествахме. До този момент се справихме успешно", отсече Борисов.

Main Menu