Емилия Масларова: Не поддържам отношения със сина на съпруга ми

21 Май 2020 19:08

Бившият социален министър Емилия Масларова отрече да поддържа каквато и да е връзка с доведения й син от първия й брак Иво Масларов, който е обявен за издирване за поръчителство на убийството на бизнесдамата Станка Марангозова.

Масларова заяви пред БНТ:

"Аз имам син, който се казва Константин. Никога не съм живяла с него (бел.ред. - Иво Масларов), никога не сме поддържали отношения някакви. Това е син на моя съпруг от първия му брак. Той не е с мен и в момента. Нямаме добри отношения, даже с баща си нямаше добри отношения".

Тя твърди, че не го е виждала от 4 години и дори не е бил на погребението на баща си.

Марангозова бе разстреляна в колата си от моторист през октомври миналата година в столицата.

Поръчителят на убийството е избягал от България през март и към момента се издирва чрез Интерпол. Смята се, че това е доведеният син на бившия социален министър Емилия Масларова - Иво. Служителят на НСО е получил от Масларов аванс от 50 000 лева за мократа поръчка.

Според прокуратурата подполковникът от НСО е организирал цялото убийство, проучвал маршрутите, по които се движила Марангозова и купил мотора, с който физическият убиец е извършил разстрела.

 

Масларов е имал спор с жертвата си Марагонзова за пари, които й дал да управлява. Бизнесменът имал претенции за по-големи от осигурените печалби. Масларов и Марагонзова се познавали повече от 10 г., съобщава БНТ.

Бизнесменът и съдружникът му Веселин Денков са разследвани от Специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова. Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд.

Жертвата е била и основният свидетел. По нейна жалба е започнало разследването в Специализираната прокуратура и са събрани доказателства, които са довели до внасянето на обвинителен акт в съда. Станка Марангозова е била призована за първото заседание по делото.

Според разследващи, именно споровете за пари и делото срещу Масларов са мотивите му да поръча убийството на Марангозова.

Няколко години Масларов притискал Марангозова за пари и тя му плащала от личните си средства. Марагонзова е водила и няколко граждански дела срещу Масларов. Те са приложени като доказателства по разследването за убийството й.

Според прокуратурата

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обясни, че издирваният е притежавал специални умения, свързани с взривни устройства и взривни вещества.

Служебните му задължения били свързани с обезпечаване охраната на масови мероприятия и охрана на лица. Видно от изготвената по делото експертна справка, възложена техническа експертиза на иззети мобилен телефон на служителя на НСО, се установява активната му комуникация с действащи магистрати, адвокати, бивши министри, държавни служители, били на високи позиции, вероятно членуващи в една и съща масонска ложа.

От НСО от своя страна изпратиха до медиите официална позиция, с която заявяват, че службата оказва пълно съдействие на разследващите органи.

Main Menu