Кирилов: Няма да подам оставка

22 Май 2020 09:39

Няма да си подавам оставката. България не е обект на мониторинг по смисъла на Механизма за сътрудничество, по който получихме последния доклад в края на миналата година.

Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов по БНТ. "Министърът на правосъдието се закани да подаде оставка, ако механизмът не бъде свален до края на мандата на комисията „Юнкер”. Юнкер си замина, Кирилов е още тук. Истината е, че действията на този министър определено нямат кой знае каква тежест, но от това дали ще изпълни заканата си- ще разберем дали поне думите му имат някаква тежест за него самия", заяви вчера Крум Зарков от БСП в пленарна зала.

Кирилов заяви днес, че се цели манипулативно внушение, че Механизмът за сътрудничество и оценка не е изпълнен. Ние сме на съвсем друго ниво, наравно с другите държави членки, допълни той.

Много други държави членки имат по-сериозни проблеми с върховенството на закона, отколкото България, коментира правосъдният министър.

Няма да подам оставка сега, но това не значи, че след половин час няма да има казус, заради който да си я подам, каза още Кирилов. По думите му в правосъдната система винаги има казус, който може да ескалира до оставка.

Main Menu