Каракачанов непреклонен - модернизация на армията ще има

25 Май 2020 18:34

Красимир Каракачанов непреклонен - модернизация на армията ще има. Вицепремиерът и министър на отбраната категорично заяви, че кризата заради COVID-19 няма да се отрази на бюджетите за всички проекти.

 

Те предвиждат покупката на два нови кораба, модернизация на танковете Т-72, ремонти на няколко ракетни комплекси.

 

Според министъра на отбраната към момента има известно забавяне на проектите, но заради липсата на преговори с контрагентите в последните два месеца и половина. Това обаче не било фатално.

 

Към момента няма официално решение за съкращаване на разходи заради очакваното намаление на постъпленията в бюджета заради коронавируса. Народното събрание гласува актуализация на бюджета за тази година, но основният акцент на промените беше възможността за взимане на допълнителни заеми до 10 млрд. лева. С промените в Закона за бюджета за 2020 г. бяха осигурени и средства за основната мярка срещу икономически последици от ограниченията от коронавируса, която стана известна като 60/40.

 

Каракачанов е непреклонен относно модернизацията на армията още от началото на епидемията у нас. Той дори започна спор с опозицията, които се обявиха против осъществяването на тези проекти в сегашната ситуация. Още в началото на месец май обаче Каракачанов за пореден път отсече - ще има забавяне, но не и спиране на процеса.

Main Menu