Още 15 заразени в Сърница, една жена е настанена за лечение

10 Юни 2020 08:48

Новите положителни проби от тази нощ са 15 за Сърница. Доколкото знам от колегите в Смолян, техните положителни проби са 30. Това обяви пред NOVA директорът на местната Здравна инспекция Фани Попова. Така общо новите положителни проби в родопските градчета са 45.

„Възрастовата граница е от 11 до 82 години, заразените са предимно от Сърница. 15 от тях са работещи в цеха, останалите са техни контактни лица. Здравословното състояние на всички е добро. Само една жена е проявила симптоми и е настанена за лечение”, поясни Фани Попова.

Според нея още не е проучено задълбочено откъде е тръгнала заразата. В цеха за играчки се спазват всички епидемични мерки, категорична е Попова. Вчера са направени 59 проби, днес се очаква да се направят още 10, с тях трябва да се сложи край на тестването на контактните лица.

Изследват за коронавирус над 100 контактни лица на заразените от цеха в Доспат

Цехът в Доспат за производство за детски играчки от сряда се затваря за 14 дни със заповед на РЗИ- Пазарджик.
„Хората в Сърница са доста дисциплинирани. Те вече приеха заплахата като такава. Предприети са много мерки от страна на общинската администрация. На заседание на областния оперативен щаб ще се вземат някакви решения, но до затваряне на Сърница няма да се стигне”, категорична е Попова. Тя отново призова туристите да ограничат посещенията в този район.

Усложнената ситуация със заразените с коронавирус в Доспат, Сърница и Сливен стана повод националният здравен инспектор Ангел Кунчев да поиска удължаване на извънредното санитарно положение у нас до края на юни или с още месец.

Main Menu