Пламен Бобоков: Целта на атаката е президентът

25 Юни 2020 12:40

Всичко е извадено от контекст, всичко е само с цел моята дискредитация. Аз просто съм ужасен. Не съм аз целта, целта е президентът. Това заяви бизнесменът Пламен Бобоков пред журналисти и преди заседанието на Апелативния специализиран съд, който гледа мярката му за неотклонение, съобщи БГНЕС.

Омразата към президента явно е по-голяма отколкото към, коментира Бобоков.

Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация, която цели моето дискредитиране, дискредитирането на Пламен Узунов и дискредитирането на президента Радев, заяви той.

Във връзка с отношенията си с Пламен Узунов, Бобоков заяви, че те са добри познати. "Той обаче не ми е приятел, с който сме си ходили по къщите. Аз не познавам неговото семейство, нито той моето".

 

Във връзка с чатовете си с Узунов, той каза, че няма нищо против медиите да ги оповестяват, тъй като той нямал какво да крие.

По повод делото свързано с италианския боклук, Бобоков заяви, че делото за боклука е направено, за да той да бъде арестуван.

В заключение той заяви, че жалбата на прокуратурата е недопустима.

Припомняме, че братята Бобокови бяха арестувани заедно с бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков заради аферата с "италианския боклук".

Според прокуратурата двамата са участвали в престъпна група, заедно с Живков, още двама бизнесмени и с бившият шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

На 19 юни специализираната прокуратура поиска постоянен арест за Пламен Бобоков. Ден преди това бизнесменът беше задържан, въпреки че според адвоката му си е платил гаранцията. По-късно през деня стана ясно обаче, че гаранцията е била платена след крайния срок.

От спецпрокуратурата излязоха и с поредица публикации от чат кореспонденция между Пламен Бобоков и Пламен Узунов, секретар по правни въпроси и корупция на президента Румен Радев. Президентският съветник според прокуратурата също е уличен в лобизъм и търговия с влияние, макар и до този момент да не му е повдигнато обвинение. Кореспонденцията засяга движението по делото за кораба "Бадр", кандидатстването на прокурор Николай Николов за административен ръководител в Русе, а вчера стана ясно и назначаване на дипломатически постове.

Вчера се проведе спецакция в три града, като полицията претърси офисите на "Приста ойл" . Причината за акцията бе разследването срещу Пламен Бобоков.

 

Main Menu