Румен Радев обвини държавното обвинение в страх и зависимости

27 Юни 2020 13:53

"Нежеланието на прокуратурата да види многобройните фрапантни скандали и сигнали за огромна корупция, за грабеж на държавни средства издава едно - страх и зависимости".

Това заяви президентът Румен Радев при посещение на скалния релеф "Мадарски конник", част от обиколката му в Североизточна България, цитиран от БНР и БГНЕС.

Думите му бяха в отговор на журналистическо питане, че още двама души от екипа му са разпитани през седмицата в качеството им на свидетели по различни дела.

Президентът отрече разпитаните да са Стефан Янев (служебен министър на отбраната в кабинета "Герджиков") и Димитър Стоянов (главен секретар на президента Румен Радев, бивш началник щаб на ВВС).

Припомняме, преди дни бе арестуван и обвинен президентският съветник и бивш служебен вътрешен министър Пламен Узунов за търговия с влияние.

Преди този арест в публичното пространство се появи запис с глас, силно наподобяващ гласа на премиера. Тогава президентът Румен Радев поиска да се установи дали записът с премиера, е фалшив. Държавният глава допълни, че той дискредитира държавата и българския парламент. От ГЕРБ заявиха, че не виждат причина да се проверява записът.

В своя изказване преди дни Борисов заяви, че записът е фалшив. Подобни записи имаше и по време на първия кабинет "Борисов".

След това се появиха снимки на българския премиер, който спи, а на нощното шкафче до него има пари и пистолет.

Main Menu