Ангелкова: Хотелиерите са притеснени, но доза оптимизъм

29 Юни 2020 06:57

Министерството на туризма по никакъв начин не отговаря за строителството и за разрешенията за строеж по българското Черноморие, нито образува ценовата политика на представителите на бранша. Това заяви вчера министър Николина Ангелкова пред NOVA.

Според нея следващият кезон също ще бъде труден и в момента се водят преговори за 2021 г.

"Хубавото е, че от петък, събота и неделя, има доста сериозно раздвижване в сравнение с това, което беше миналата седмица. Има хора и по плажовете, и по заведенията. Има доста българи, които са избрали Черноморието. Утре /б.р. днес/ очакваме още четири полета от Германия. Хотелиерите са притеснени. Но от друга страна има и доза оптимизъм. Аз също съм положително настроена", каза министърът.

 

"Очевидно предизборната кампания е стартирала по много мръсен начин. Аз съм отвратена от такива похвати, защото много е важно да седнеш на масата с конкретни решения. Най-лесно е да критикуваш. Ние ще правим това, което се изисква от нас. А то е работа, работа и отново работа и ще се справим. За нас е важно да завършим ангажиментите, които сме поели", коментира министърът на туризма.

Main Menu