Нинова и Борисов отрекоха да са се срещали с Доган в "Росенец"

08 Юли 2020 18:48

Ден след като премиерът Бойко Борисов категорично отрече твърденията на бившия правосъден министър Христо Иванов, че е ходил в базата на ДПС край Росенец и се е договарял с Ахмед Доган за общо управление с БСП, това направи днес и лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщи epicenter.bg.

"По моя информация тук ( в база "Росенец" - б.р.) идват Корнелия Нинова и Бойко Борисов, за да пазарят политически сделки, за които никога няма да ви съобщят. Една от тях е бъдещо управление, в което ДПС ще играе по-голяма роля, без за това да е потърсена волята на българските граждани". Това заяви вчера съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов и съпартийци в опит да предизвикат нов политически скандал в държавата.

Днес от парламентарната трибуна Корнелия Нинова каза, че не е вярно, че е договаряла коалиция между БСП и ДПС. След като нарече Христо Иванов участник в модела на управление на Бойко Борисов, тя заяви: "Уважаеми скрити в сенките персони, няма да успеете. Не е вярно - хората помнят". После обяви, че от години твърди, че има нова тройна коалиция между ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти".

 

Вчера в отговор на въпроси премиерът Борисов четири пъти нарече твърденията на Христо Иванов "Пълна лъжа!" - че е посещавал почетния председател на ДПС Ахмед Доган, за да обсъжда политически сделки, в т.ч. и управление на ГЕРБ с ДПС.

Main Menu