ГЕРБ: Радев си служи с мутренски способи, ултраси нападнаха симпатизантите ни

10 Юли 2020 23:44

''Тази вечер след приключването на митинга на членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в подкрепа на премиера Борисов и политиките на правителството, ултраси и платени провокатори нападнаха автобусите, с които трябваше да се приберат участниците.Върху автобусите беше извършен истински погром. Стъклата им бяха изпочупени с камъни. Към момента няма пострадали членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ, но това се дължи единствено на щастлива случайност. От ПП ГЕРБ остро осъждаме подобни действия''. Това заявиха от ПП ГЕРБ в декларация, представена във видео формат.

''След тази вечер става ясно, че този, който нарича легитимно избраното правителство „мутри“, си служи с мутренски способи за дестабилизация на страната, при това в исторически момент за държавата – приемането на България в чакалнята на еврозоната.

Настояваме незабавно президентът Румен Радев, Корнелия Нинова, Румен Петков, Татяна Дончева, Христо Иванов, Арман Бабикян, Велислав Минеков, Николай Хаджигенов, Мая Манолова и всички останали, които размахваха юмруци и средни пръсти, да поемат политическата отговорност за тези вандалски действия. Президентът Румен Радев е длъжен да излезе и да призове всички платени провокатори да се приберат от улицата. Ако не го направи, то ще считаме, че той е основният подбудител за тези умишлени действия. Той беше този, който излезе и вдигна юмрук срещу народа. Призоваваме органите на реда да защитят мирно протестиращите'', казаха още от ГЕРБ.

Main Menu