Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС използват провокации, за да удържат властта си

11 Юли 2020 08:54

Остро осъждаме полицейското насилие срещу протестиращите вчера и настояваме за моментално изясняване на състоянието на всички задържани и тяхното освобождаване. Искаме проверка на поведението на полицаите и наказване на използвалите сила извън законовите предели.
Очевидно е, че управляващите от ГЕРБ и ДПС са решили да използват провокации и насилие, за да удържат властта си. Вчера, Борисов организира контра-манифестация в провокативна близост до протестиращите.

 

Днес очакваме организирането на провокации на Росенец: ДПС събира голяма маса свои активисти с автобуси към летния сарай и явно също ще организира провокативно контра-събитие. В последните дни е издигната незаконна ограда, срещу която пускаме жалба. След провокацията на НСО с опита да спрат навигацията и цялостното поведение на службата в последните дни, е ясно, че тя ще действа като военно крило на ДПС днес.

 

Въпреки всичките ни опити вчера, не можахме да получим адекватно съдействие от полицията: отказаха да се ангажират, че ще има кордон, не дадоха информация за планираната разстановка на място, не беше определен път за преминаване на хората покрай сарая.

 

Не бих се изненадал да има провокатори и различни провокационни действия от страна на НСО и ДПС.Сараите винаги са използвали етническото напрежение като своя легитимация.

 

Призовавам никой да не се поддава на провокации и да не се въвлича в агресивни действия! Не бива да им дадем възможност да успеят с планираната си провокация да разиграват “етническата карта”!

 

Отиваме на Росенец като свободни граждани. Независимо от произхода си, всички нормални хора искат правила и законност. България е една за всички!

 

Fabebook, Христо Иванов

Main Menu