В Англия и Ирландия българи извикаха ”Оставка” и ”Мафиотите вън!”

12 Юли 2020 19:25

Известно гражданско недоволство започва да избухва и сред българската диаспора в чужбина. Призив за оставката на кабинета се чу и от наши сънародници, събрали се пред българското посолство в Лондон.

 

Над 30 души се събраха в британската столица и опънаха българското знаме и плакати в късния следобед вчера. Това е поредната точка, в която се съсредоточава недоволството срещу управляващите.

 

Припомняме, че вчера в горещо място се превърна района на парк “Росенец”, а по-късно през деня избухна и третия ден на протестите в столицата. Демонстрации имаше и в други големи центрове в страната - Варна, Бургас, Русе. Протест имаше и в Пловдив и Плевен.

 

Под надслов “Нека заедно да сложим край на мафията и корупцията – веднъж и завинаги! Заедно – за по-добро бъдеще!“ българите протестираха възгласи „Гешев е позор“ и плакати “Оставка!” и “Мафиотите вън!” и в Лондон, съобщават от bTV.

 

Увеличават се точките извън пределите на България, в които избухва гражданско недоволство. Наши сънародници в Ирландия също излязоха на протест срещу кабинета ”Борисов 3”.

 

Българите са се събрали пред посолството на Република България в Ирландия, става ясно от снимки и клипове, публикувани в социалните мрежи.

 

Това е поредното място превърнало се в "гореща точка" заради недоволството срещу управляващите. Граждани във и извън пределите на страната искат оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Main Menu