Проф. Димитър Луджев: Доган избра роля на цинично пренебрежение на държавността

12 Юли 2020 21:37

Един влиятелен политик е обсебил района, погазвайки всички закони. Държавата е негова бащиния. Той избра роля на цинично пренебрежение на държавността. С това отрича идеите за демокрацията, правата, за които се борихме тогава. Така проф. Димитър Луджев коментира последните събития около Догансарай и Доган.
Властта и жаждата за богатство промени Доган, допълни той.

 

Той коментира и думите на Борисов, че протестиращите се готвят да подпалят пак Партийния дом: Готвеше се атентат срещу него. Стари номера от милиционерски характер. Борисов е един страхлив профан, който в нищо не вярва, вярва само в собственото си аз. Всичко е игра, за да си закърпи положението. Съсипа тази държава, категоричен бе професорът.

 

Борисов е събирателен образ на ГЕРБ - милиционер, комунист, охранител на държавната контрабанда, преминал в мутренските структури - човек без обществена биография, без елементарна подготовка, допълни той.

 

По своята природа и манталитет, по нагласа са започнали настъпление срещу демократичните ценности - правова държава Казвам го, защото критиките всъщност

Луджев коментира и действията на главния прокурор Иван Гешев: Имаме нарушение на Конституцията от един прокурор гангстер, какъвто никога не сме имали. Аз го очаквах, каза бившият министър на отбраната и един от създателите на опозицията след 1989 г.

 

В края на миналата година мнозина обявиха Прехода за приключил, но на фона на събитията от последните дни самите политици отново заговориха с лексиката от този период.По своята природа и манталитет, по нагласа те са започнали настъпление срещу демократичните ценности, заяви депутатът от Великото народно събрание.

LGarden

Main Menu