Андрей Райчев: Само нови избори ще успокои народното недоволство

13 Юли 2020 08:32

В страната има огромно политически събития. За първи път десницата в България има силен лидер. Това е от времето на Иван Костов. Той се казва Христо Иванов. Той наложи нов език. Дясното говори на друг език. Това каза политологът Андрей Райчев по БТВ.

 

Преди този език се спихна, защото остана в 90-те години. Затова те се разградиха. Опитаха се по старому. Дясното най-после се освободи от центъра. Борисов ходеше вдясно докъдето си искаше. Приказките на Борисов за дядо му вече не работи. Вече имаме център, десница и левица и от това следва нещо важно. Ще видим консолидация на десницата.

 

Тя ще свие от гласовете на ГЕРБ. С блестящата акция на Христо Иванов, той има достатъчно сила. Тя беше блестяща. Това действие е могъщо. Комплексът е минал. Борисов успя много да ги раздразни.

 

Доган послужи за ключ към нацията. На тези протести не виждаме националистически елементи. Те се разправят за Борисов, не за Доган. В службите за сигурност има напълно самозабравили се хора. Там всичко трябва да се разпусне и наново да се възпроизведе. Нахлулите в президентството са въоръжени лица. Всичко това трябва да се изчисти. Не може държавата да има две противоречащи се структури, които се бият по върховете. Тези от НСО са супер арогантни.

 

Ако президентът вземе властта, той ще осигури да не се купуват гласове. Къде е точката на стабилност? Сега е хаотично. Единственото, което може да стабилизира ситуацията е волята на народа. Избори. Те какво, ще управляват всеки ден с протести? Хората сега са възмутени. Това са млади хора. Народното люлеене може да помете нещо по-голямо-политическата система. Вотът на суверена ще успокои всичко.

Не ми се вярва президентът да създаде партия. Би било глупаво.

Main Menu