Гърневски обеща: България ще е правова държава след 5-тия мандат на ГЕРБ

27 Юли 2020 11:17

Коалицията има волята да завърши своята програма за управление в настоящия мандат. Така депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски коментира в сутрешния блок на БНТ ремонта на кабинета "Борисов-3" с оставките.

Програмата се изпълнява и днес ще бъдат обявени нови мерки до края на мандата на правителството. На предсрочните избори пролетта Бог и народ да решават кой да продължи управлението, призова Гърневски.

 

Полицията се държи много добре с протестиращите, където има три групи хора - превратаджиите, начело с президента Румен Радев, маргинални по-малки партии и интелигентните хора, които искат някаква промяна. Тази група трябва да намери сили да бъде разграничена от първите две групи, да седне и да обсъди какво иска за България, настоя Спас Гърневски.

"Демокрацията не става с куршуми, счупени бутилки и боклуци, а с бюлетините в съответната урна на изборите", категоричен бе депутатът.

 

Той посочи проблемите в страната в момента - трябва по-малко хора да бъдат засегнати от пандемията с коронавируса и по-бързо да се лекуват последствията от нея в икономическите сектори. Всички трябва да оцелеят през тази зима, а другото, което се иска, няма как да стане без управление с един служебен кабинет. Мераците за власт са едно, а това, че предаваш Конституцията и от обединител ставаш разединител - друго, изтъкна Гърневски като критика към държавния глава Румен Радев.

В ГЕРБ няма и за най-малкото съмнение, че цял един кабинет е бил отстранен от премиера Бойко Борисов. България е коренно променена с влизането й в европейските институции и показва, че правовата държава ще навлиза все повече. Протестиращите трябва да се организират, преди да крещят, настоя Спас Гърневски.

Според него няма никакво бъдеще в подготвения национален протест в сряда. Превратаджиите и техните мераци трябва да бъдат игнорирани, а с разумните хора да се проведе разговор. След петия мандат на ГЕРБ България ще бъде правова държава, като дори може да си го запишете и след пет години пак да си говорим, завърши Гърневски.

 

Main Menu