За 23-ти пореден ден хиляди искат оставката на Борисов и Гешев

31 Юли 2020 21:41

За 23-ти пореден път протестиращи се събират в центъра на София, за да поискат оставките на кабинета, Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев., предаде offnews.bg.

От сряда "Орлов мост" и "Триъгълника на властта" (площадът пред президентството, Министерски съвет и бившия партиен дом) са блокирани от демонстранти, които са опънали палатки и шатри.

За 23-ти пореден път протестиращи се събират в центъра на София, за да поискат оставките на кабинета, Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

От сряда "Орлов мост" и "Триъгълника на властта" (площадът пред президентството, Министерски съвет и бившия партиен дом) са блокирани от демонстранти, които са опънали палатки и шатри.

21:05 ч.: Протестиращите потеглиха към "Орлов мост".

21:02 ч.: Организаторите обявиха, че тази вечер демонстрантите ще тръгнат направо към "Орлов мост".

20:52 ч.: "Неразумно е да пращат провокатори тук и на „Орлов мост“. Случайно преминаващи жени с бастуни, които се оказват симпатизанти на ГЕРБ. Всичко това сме го виждали. Не се хабете господин Борисов, знаем ги тези номера. На този площад са достойни български граждани, които не се страхуват. Не само ще си подадете оставката, но няма и да Ви простим. И Гешев ще трябва я подаде. Трябва да има правосъдие, защото е време за промяна, а не за подмяна", каза Арман Бабикян.

Старозагорци тръгнаха пеш, след като автомобилите им бяха спрени от полицаите. Сега им забраниха и пеш да ходят, добави още той. "Искаме си държавата и свободата, реда, законите... Не искаме мутри. Искали да преговарят с протеста, но не знаели с кого. С „терористи“ не се преговаря. С мутри не се преговаря, а се изпращат в затвора. Всяка вечер ще сме тук. Продължиха да лъжат народа, че понеже са в отпуск, нямало смисъл. Смисъл има", допълни Бабикян.

Пак ще затворим магистрала, Борисов

20:30 ч.: Все повече хора се събират на протеста. От трибуната говорят граждани.

20:00 ч.: Стигна се до напрежение на „Орлов мост“, след като мъж с работни дрехи попита протестиращите дали са платени и изля бирата си, съобщава бТВ. Той е бил изведен от полицията. Борис Николов е заявил, че не е провокатор, а е недоволен, защото не може да се прибере заради спрения автобус №72.

 

Main Menu