Александър Сталийски: Очаквам реакция от Христо Иванов, щом се бори за честност

11 Сеп 2020 20:17

Бизнесменът Александър Сталийски разпространи до медиите официална позиция. Причина за нея е фалшивата новина, че е опитвал да купи насила "Хиполенд" от собственика й, въпреки че самият собственик на веригата за детски играчки Мариан Колев отрече това да се е случвало.

"На 04.09. г-н Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на ПП "Да България", публикува в социалните мрежи видеоклип със свое изказване, в което той разпространи фалшиви новини, употреби позорящи етикети и квалификации за мен, набеди ме в извършване на престъпление, вмени и внуши вина по отношение на моята личност. Историята, представена от г-н Мирчев, бе опровергана от г-н Мариан Колев, собственик на "Хиполенд", още същата вечер при негово участие в студиото на телевизия "Евроком", а на следващата сутрин и в ефира на бТВ. Въпреки това ПП "Да България" не премахна от уебсайта и фейсбук страницата на партията фалшивата информация, замесваща моето име. Нещо повече - дори я спонсорира, така че хиляди българи в социалната мрежа да бъдат заблудени с неверните твърдения на г-н Мирчев", заявява Сталийски.

 

Бизнесменът подчертава, че Ивайло Мирчев е публикувал в своята фейсбук страница позиция, че е получил невярната информация директно Мариан Колев, който впоследствие категорично опроверга това е интервю за kmeta.bg.

"Фалшивата новина стана повод за множество заплахи, насочени срещу мен и моите близки, с които може да се запознаете в официалната фейсбук страница на ПП "Да България". Този факт ме кара да се запитам дали председателят на тази партия г-н Христо Иванов е готов да се ангажира с моята лична сигурност и сигурността на моето семейство?", пита Александър Сталийски.

За него е недостойно събитие, с което няма общо, да бъде използвано за създаване на фалшиви новини, целящи репутационни щети и увреждане на името му, "единствено като инструмент за постигане на нечии теснополитически цели".

"Вярвам, че европейските ценности на политиците и политическите проекти са уважение към личността, свобода на труда и предприемачеството, справедливо правосъдие за всички. Убеден съм, че членовете и симпатизантите на ПП "Да България" се борят за истината, за честността и законност в страната. С оглед на това очаквам реакцията на г-н Христо Иванов по отношение на действията на доказано разпространяващия сред обществеността фалшиви новини г-н Ивайло Мирчев, поощрявани до момента от партията, в ръководството на която участва. Ако не се вземат адекватни мерки, това неминуемо ще постави сянка на съмнение дали представителите на тази политическа сила говорят истината в публичните си изяви", завършва Сталийски и се заканва, че ще търси правата си по съдебен път.

Main Menu