Борисов пак яхна джипа: Войната е между ГЕРБ и ДПС

20 Сеп 2020 13:22

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа, но този път в Родопите и по-специално из селата във Велинградско. Той посъветва всички, които говорят, да дойдат в Родопите и да видят кой кой е, тъй като в смесените райони само ГЕРБ се изправяло срещу ДПС, пише "Епицентър".

Борисов бе посрещнат с бурни аплодисменти. Пред местните жители той поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а те му отговориха да не подава такава и, че те са с него. Те добавиха, че са били първото село в община Велинград, което е гласувало за ГЕРБ.

Борисов е във велинградското село Мечо корито, където местните искат ремонт на пътя. С него е и зам.-регионалният министър Николай Нанков, който каза, че скоро ще има проект на него. Хората настояха премиерът да дойде и на откриването на пътя, когато е готов и го поканиха и сега да го почерпят, но той издаде тайна за зам.-министър Нанков. "Сега съм взел Нанков, който се ожени тайно в четвъртък и няма да се бавим", пошегува се Борисов.

"София не е България", казаха пред премиера местните. Те се похвалиха, че получили и училищен автобус, а Борисов напомни, че властта е дала над 20 млн. лева за училищни автобуси.

Той поясни, че в новата програма ще заделят между 50 -100 млн. лева само за села в страната и тяхното облагородяване, вместо да ги правят едно по едно. На 15 октомври пък трябвало да бъде завършено школото в Бирково, а Борисов обеща да отиде да го види.

Местните пък изтъкнаха, че много хора са идвали в региона - сред които и Цветан Цветанов, ДПС, но само той оставял следа след себе си и докоснал хората. Премиерът попита пенсионерите дали са доволни от 50 лева допълнителна добавка към пенсиите. Борисов бе изпратен с аплодисменти "Бойко, Бойко!".

Накрая поръча на Нанков още вторник и сряда да събере експертите и да начертаят проекта за ремонт на пътя.

"Нали виждаш, като говорят от името на народа. Народно въстание. Ето тези са повече от тези на площада. И виждаш кои са идвали - Цветанов и Пеевски и нищо не са направили", каза Борисов.

Кметът пък се похвали, че сменили автобусите на всички училища. Борисов пък поясни, че в региона са 100% мюсюлмани и идват да им покажат, че се работи, иначе щели "да ги вземат за един ден", а не за да им викат "Браво". "Най-важното е - войната е между ГЕРБ и ДПС. Другите са за цвят", каза Борисов за смесените райони у нас.

Main Menu