МВР събра 85 млн. от глоби за нарушение на пътя

24 Сеп 2020 19:20

Установените нарушения на пътя се увеличават, но и събираемостта на глобите расте. 25 млн. лева повече са събраните пари от глоби, спрямо същия период миналата година. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски по време на изслушването му в ресорната вътрешна комисия в парламента.

Преди 10 дни сме внесли промени в Закона за движение по пътищата за по-бързото санкциониране на нарушителите на пътя, по-бързото събиране на глобите, за да има по-добра дисциплина на пътя, каза още той.

Въпреки че движението по пътищата бе намаляло през март и април, санкциите се увеличават заради по-ефективната работа и по-сериозното използване на технически средства. Закупуват се модерни радари и средства за тестване на водачи за употреба на алкохол и наркотици, даде пример Терзийски.

„В момента върви процедура, по която служителите на „Охранителна полиция“ също да могат да прилагат Закона за движение по пътищата чрез видеоконтрол, за да се ограничи корупционното поведение от страна на служителите на МВР“, допълни министърът.

По думите му от началото на годината са събрани близо 85 млн. от глоби.

Main Menu