Гешев: Кражбите са намалели с над 22%, с 90,7% са намалили телефонните измами през 2020 г.

14 Окт 2020 15:44

С 90,7% са спаднали телефонните измами през 2020 г. Този проблем почти не съществува и нашите родители могат да живеят спокойно. През последните дни има и осъдителна присъда за тази група, възстановена е и паричната сума. Това каза главният прокурор Иван Гешев пред Народното събрание.

Главният прокурор благодари на МВР за положения от тях труд и на границата на техните възможности за борба с битовата престъпност, въпреки пандемията от коронавирус. До момента са проведени 307 спецакции, разкрити са над 400 престъпления и са задържани над 900 лица.

"Кражбите за първите пет месеца са намалели с над 22 процента, грабежите с над 19 процента, а посегателства над превозни средства в пъти. Сериозен е успеха и поздравявам следователите и служителите на МВР, защото този сериозен успех е благодарение и на тях и е в полза на най-уязвимата част от населението. Телефонните измами са намалели с над 90,7 процента", похвали още добрата работа Гешев. Той припомни, че проблемът с телефонните измами към момента не съществува и възрастните хора живеят по-спокойно, без страх, че организираните групи ще отнемат последните им спестявания.

 

Гешев подчерта още акциите срещу незаконните отпадъци, като припомни как всеки е смятал, че горенето на нерегламентирани отпадъци се е смятал за нерешим проблем. Благодарение на действията на ВАП и различните регулаторни органи, този проблем към момента не съществува.

"Хиляди тонове с опасни отпадъци, съдържащи олово, бяха изровени от земята. Всички знаете какъв резултат има оловото върху околната среда", допълни той.

Main Menu