Слани в Западна и Централна България

20 Окт 2020 07:24

Предупреждение за минимални температури около нулата и условия за образуване на слани е в сила днес навсякъде в Западна и в много райони от Централна България, съобщи Българската национална телевизия. В равнините и по високите полета ще се образува слана и на места видимостта ще бъде намалена.

След обяд ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в Югоизточна България и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 13°-18°. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър.

На морския бряг облачността ще е значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са около 17°-19°. Температурата на морската вода е 20-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

В планините ще преобладава слънчево време. Температурите по високите върхове ще са около и малко над нулата, а в планинските курорти – от 6° на Алеко, 10-11°в Боровец и Пампорово до 14° в Банско. Ще духа до умерен източен вятър.

Main Menu