Печат на тази страница

Собствениците на затворените барове решават дали да излязат на протест

27 Окт 2020 08:08

Национална среща на собствениците на заведенията ще се проведе днес. Те ще решат дали да излязат на национален протест срещу решението за затваряне на нощните барове и дискотеки у нас.

Подобна мярка въведоха в редица градове в страната. Нощните клубове няма да работят и в столицата за две седмици. От бранша обаче са притеснени, че това ще доведе до фалити и призоваха държавата да помогне. Те настояват градските кметове, подписали подобни заповеди, да подадат оставка.

 

“Ние сваляме нашето доверие (от столичния кмет Йорданка Фандъкова, бел.ред), категорично и на 100%. Оттам нататъка с всякакви средства ще се борим тази неправда и тази дискриминация в един момент да бъде преустановена", заяви председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов пред БНР.

 

От бранша смятат, че увеселителните обекти по никакъв начин не са по-опасни от останалите сектори на икономиката и се позовават на данните на РЗИ за разпространението на вируса, според които :

 

"Нощните заведения са на десето място. Това означава, че всички други, които са преди нас - цехове, заводи, транспорти и т.н. трябва да бъдат затворени преди нас".

Main Menu