БСП

Бойко Борисов: Коронавирусът се завърна с нова сила

28 Окт 2020 07:07

"Лекарите, медицинските сестри и санитарите отново излязоха пред болниците. Защото коронавирусът се завърна с нова сила. Екипите, които спасяват животи, апелират да бъдем отговорни. За да опазим себе си и близките ни", призова от Фейсбук-старницата си снощи премиерът Борисов.

"Да, вирусът е силен. Постави ни пред безпрецедентно изпитание. Не можем да спрем всичко в държавата и не бива! Но можем да сме отговорни и да отслабим разпространението му. Като не забравяме колко важно е да носим маска, да спазваме дистанция, да сме стриктни с дезинфекцията. И навреме да потърсим нашите лекари, когато имаме нужда. Защото те знаят как да ни помогнат.

Затова - замислете се, когато видите медиците ни пред болниците. От нас зависи да минем по по-лекия път. Веднъж доказахме, че заедно можем да се справим. Да го направим пак!", призова министър-председателят.

 

Снощи лекари от "Пирогов", ВМА, Окръжна и Александровска болница излязоха пред лечебните заведения точно в 20.00 ч. Със светлини в ръка те призоваха хората да се вслушат и да спазват мерките, които се налагат срещу заразата. Месеци след началото на кризата медиците са на работните си места, въпреки умората. Апелът им е да спазваме трите основни правила - дистанция, дисциплина и дезинфекция.