Дигитална трансформация и за Вечер на добродетелите – най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“

24 Ное 2020 10:50

 

Непредвидимата 2020 и COVID-19 доведоха до множество промени за всички - както за международни корпорации и родния бизнес, така и за организациите от неправителствения сектор. Накараха ни да преструктурираме работното и личното си ежедневие, заедно с това на децата ни. За да канализираме процеса на промяна, както за нашата организация, така и за общността от дарители на каузата ни, ние от фондация „За Нашите Деца“ избрахме да се адаптираме, като бързо въведем нови практики в работата си и в организирането и провеждането на събития. 

Направихме го и за Вечер на добродетелите - събитието, което от 11 години събира на едно място голямото семейство от поддръжници на организацията и нейната мисия. За първи път тази година най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“ ще се проведе изцяло онлайн и благодарение на технологичните иновации ще доведе абстрактното бъдеще на фондонабирателните събития по-близо до всички нас. 

Вълнуваща програма, вдъхновяващи истории, възможност за интеракция между участниците и гостите, която смело пренебрегва разстоянието и традиционното благотворително наддаване, са само част от елементите, които ще могат да се гледат директно от уюта и безопасността на дома. Ние вярваме, че тази Вечер на добродетелите ще докаже, че за човечността, съпричастността и добрината не съществуват физически граници. 

Както всяка година цялата сума, набрана  от продажбата на билети и дарения по време на събитието ще инвестираме в каузата, посветена на ранното детско развитие. Нашата цел е с набраните средства през 2021 г. да подкрепим поне 1000 деца и семейства. Това е възможно и благодарение на партньорите на Вечер на добродетелите, които инвестират своите знания, умения и услуги, сред които са и българската компания за визуални ефекти MP Studio

За мотивацията им да подкрепят каузата на фондация “За Нашите Деца”, за дигиталната инвазия и как да я използваме, за да направим света по-добро място за живеене, днес разговаряме с част от екипа на MP Studio - Марин Петков, Марин Димитров и Страхил Йорданов.   


Тази година вие разширихте дейността си. Как се роди идеята за MP Studio Events?

Началото на пандемията от COVID-19 през март се отрази светкавично върху събитийния бранш и това не подмина и MP-STUDIO. Екипът ни беше ангажиран до края на 2020г. и изведнъж всички събития и проекти, които имахме бяха отложени във времето или изцяло отказани. Това включва и проект, който щеше да е част от най-голямото събитие в света за 2020г. Знаехме, че това няма да продължи за кратко. Също така за първи път от години ни остана малко повече време за експерименти и разработки. Трябваше да направим нещо и единствения начин, по който нашия екип може, е да действа. Така се роди и идеята за MP-STUDIO.EVENTS. От една страна от нужда, от друга от ентусиазъм и малко свободно време. 

Как се отрази на събитийния бранш COVID-19?

Събитийният бранш се промени изключително много само за 10 месеца. Видяхме един бърз преход към виртуални събития. Това е решението, което се намери като алтернатива в ситуацията на пандемия. Но както и всички в бранша така и ние знаем, че физическите събития ще се завърнат с пълна сила след пандамията. Въпреки това промяната, която настъпи ще остане за постоянно и онлайн събитията ще се превърнат в нова ниша. Ние разработихме платформата си за тази ниша, но и като допълващ елемент към събитията на живо - чрез хибриден елемен. По този начин предоставяме един нов инструмент в ръцете на организаторите на събития, чрез който те могат да достигнат до повече хора независимо от капацитета на локацията. 

Как и защо решихте да подкрепите първата онлайн Вечер на добродетелите?

Решихме да подкрепим Вечер на добродетелите, защото вярваме в потенциала на всеки един човек. Припознахме каузата, че този потенциал трябва да почне да се развива още в ранна детска възраст и фондация “За нашите деца” се е заела точно с тази задача. Вярваме, че нашая малък принос може да доведе до положителни резултати и го виждаме като инвестиция в бъдещето, защото някой ден едно от тези деца може да бъде част от нашия екип. 

Всеки, който иска да бъде гост на Вечер на добродетелите и да се потопи в едно преживяване, което ще остави траен отпечатък в съзнанието му, може да го направи като потвърди своето присъствие до 26.11.2020 на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Повече за събитието четете на страницата на фондация “За Нашите Деца”.

Main Menu