Протестиращи опитаха да влязат в Министерски съвет

25 Ное 2020 14:46

Протестът на недоволните срещу мерките на правителството се премести пред Министерството на труда и социалната политика, съобщи БНР.

Протестиращите свалиха наполовина българското знаме, поставения на входа флаг на Европейския съюз е свален, а сградата е замервана с яйца и ябълки.

По-рано демонстрацията премина пред Министерството на здравеопазването, където за кратко беше затворено движението на бул."Мария Луиза" и "Стамболийски".

 

Протестиращи срещу обявените по-рано днес по-строги противоепидемични мерки се опитаха да влязат в сградата на Министерския съвет, предаде БНР.

След неуспешния опит да проникнат в сградата участниците в протест се събраха пред входа на Народното събрание.

Преди това организатори на акцията призоваха хората от площада да вземат оставката на премиера, „защото той не иска да я дава“.

„Това, което искат те да правят по-скоро - да затворят държавата, да ликвидират държавата, да фалират държавата. Ние няма да го допуснем. Оставка!“, заяви говорител на протеста.

Протестиращите смятат, че обявените днес ограничения обричат на гладна смърт хиляди българи, които бяха призовани също да се присъединят към протеста.

Ще бъде внесен и сигнал до Върховната касационна прокуратура срещу министъра на здравеопазването заради наложената през пролетта карантина.

Гражданите бяха обявили начален час на протестните действия 10 часа, но изявлението на властите за налаганите от петък ограничения изпревари събитието.

По-рано демонстрантите затвориха движението по бул. „Дондуков“.

Main Menu