Печат на тази страница

Министерство на туризма се обзавело с пердета за близо 25 000 лева

27 Ное 2020 14:23

Министерство на туризма се обзавело с пердета за близо 25 000 лева. Това алармира народният представител от БСП Христо Проданов по време на парламентарния контрол с въпрос към ресорния министър Мариана Николова.

Като народен представител, гражданин и данъкоплатец съм изключително заинтересован от правилното, пестеливо и разумно разходване на публичните средства, подчерта той.

 

Червеният депутат показа договора на Министерство на туризма, от който става ясно, че ведомството е възложило ушиването на пердета и да се доставят корнизи за кабинета на министъра и секретарите,както и за още пет кабинета. Стойността на договора е за 24600 лева.

Според Мариана Николова обаче пердетата не са обзавеждане, а част от декорацията, която създава приятна работна атмосфера.

Христо Проданов е изчислил, че средно около 30 метра трябва да са пердетата за заявените кабинети. Той е проверил, че средствата цена на линеен метър за перде варира от 15 до 180 лева.

Пердетата на министерството са за цена от 830 лева за линеен метър. Нямаше ли по-разумна цена за тези пердета, недоумява социалистът.

Main Menu