Печат на тази страница

Делчев: Да присъдят олимпийска титла на Борисов в дисциплината „бягане от отговорност“

28 Ное 2020 19:00

Бойко Борисов трябва да получи олимпийска титла в дисциплината „бягане от отговорност“. С екипа му обвиняват протестиращите за тежката епидемична ситуация в момента, но хората не са виновни за липсата на лекари, недостига на лекарства и закъснелите и неадекватни мерки, благодарение на които България стана първа по смъртност в Европа миналата седмица.

Това каза председателят на ДБГ, партньор в мрежата "Изправи се.БГ", в предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев.

Правителството трябваше да има план за действие спрямо втората вълна на епидемията. Законът ги задължаваше още преди 9 месеца да изготвят и публикуват такъв план. Ако си бяха изпълнили задължението, сега нямаше да има хаотични решения, както с COVID болницата в Пловдив, която
премиерът обяви, че ще се открива, но дни по-късно се взе решение такава да няма.

 

Вместо да препишат мотивиращата реч на премиера на Швеция, която се отнася до Швеция, премиерът можеше да препише работещите мерки на Германия, Гърция и Швеция и да ги приложи. Настояваме незабавно да бъдат отделени средства за поемане на осигуровките на заетите за следващите 4 месеца. Бизнесът прави жертви, хората правят жертви, а на този фон държавната администрация нито се съкращава, нито излиза в неплатен отпуск, нито се отказва от бонуси и увеличения, коментира Делчев.

Борисов и Ангелов се държат като треньори на отбор, който губи катастрофално от противника и за това обвинява публиката на стадиона.
Борисовата Конституция не събра дори обикновено мнозинство и обещания рестарт очаквано се провали, и за това ли са виновни хората, попита Димитър Делчев.

На въпрос за предстоящите избори председателят на ДБГ коментира, че мрежата на Изправи се.БГ, в която движението е партньор, показа, че широкото демократично обединение срещу пълзящата диктатура е трудно, но възможно.

Направихме важна първа стъпка с Отровното трио и партията на Слави Трифонов, на която си стиснахме ръцете да пазим изборите от кражбите на управляващите. По-важната стъпка е да направим така, че в следващия парламент да има достатъчни силно демократично мнозинство, което да изолира партиите на статуквото и да премахне корупционния модел на управление, завърши Делчев.

Main Menu