Бобокови: Има един триумвират, който управлява тази държава

29 Ное 2020 18:54

Пеевски, Борисов, Гешев и вече познатата схема за превземане на бизнеси. Това бе част от интервюто на Пламен и Атанас Бобокови в ефира на bTV. Двамата застанаха един до друг пред Мария Цънцарова за пръв път от скандала ”БоклукГейт”, който замеси техните имена, това на бившия вече зам.-министър на МРРБ Красимир Живков, президентския секретар Пламен Узунов и дори семейство Радеви.
Обвиненията бяха преки, но не бяха конкретни. Бобокови отказаха да говорят с факти. Затова и много от въпросите останаха неотговорени.

 

"В ареста много малко хора смятат, че имаме някаква вина. Всички са наясно какво се цели. И други големи бизнесмени са минали от там. Неприятно ми е да споменавам толкова народ, репресиран по същата схема. Не те удрят лично", обясни Атанас Бобоков и даде пример със семейство Арабаджиеви и Васил Божков и Елена Динева, която бе арестувана в България.

 

Атанас Бобоков определи прокуратурата като "садистична организация". За рекордната си парична гаранция бизнесменът заяви - това е гавра на прокуратурата.

 

"Исках домашен арест - това е по-лоша мярка. Но те ми казаха, че това е като да съм в следствения арест и съответно паричната гаранция щяла да е по-лошо. Затова ми наложиха 2 милиона лева", заяви още Бобоков.

 

Телефоните и кореспонденцията

 

В свое интервю неотдавна Пламен Бобоков показа своя кореспонденция с премиера Борисов, в която той нарича министър-председателя "бос". Тогава Бобоков отрече да е комуникирал с държавния глава Румен Радев, каквито бяха твърденията. По-късно същият ден прокуратурата публикува данни за кореспонденция между Бобоков и държавния глава.

 

"Категорично - в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Показаха съобщение, което вероятно е пращано от друг телефон, до който те нямат достъп. Излиза, че подслушват президента", заяви още Бобоков.

 

Бизнесменът призна, че е контактувал с държавния глава, с когото се познават от няколко години, обсъждали са въпроси и се подкрепят морално.

 

"Отдавна не си говорим с Борисов. Поне от началото на годината. Спряхме, защото не виждам смисъл да общувам с този човек. Той е в позиция, в която е доказал, че е един голям лъжец и манипулатор. Вижте интервюто му пред FAZ - само лъжи. Всичко, което казва е лъжа. Той отрича, че тези неща са негови. Начинът, по който се защитава, издава човека. Проблемът е, че живеем в страна лъжци", заяви Бобоков.

 

"Много общо говорите", контрира го журналистът.

 

"Не, не говоря общо. Всичко започна от прокуратурата. Има един триумвират, който управлява тази държава - Борисов, Пеевски и Гешев. Изнесени са неверни твърдения за мен и брат ми в това писмо до комисията ЛИБЕ, написано от зам.-прокурор Машева. Свикнали сме политиците да лъжат. Главният прокурор лъже - посочил , че сме придобили имуществото си по престъпен начин, хората знаели от години, били сме недостижими от правосъдната система. Прокуратурата няма нищо и те много добре го знаят", посочи Пламен Бобоков.

 

Бизнесмените намесиха името на Христо Ковачки и други фирми, зад които стоят лица, близки до сърцето на Борисов по казуса с вноса на боклук у нас.

 

"Борисов е безкрайно страхлив човек. Той изпитва ужас, че всичко, което се е случило благодарение на него, може да му се върне. Мисля, че си е въобразил - Божков, Бобокови, а тук... изплува името на Радев, значи Радев ръководи всичко...", посочи още Пламен Бобоков.

Main Menu