Мая Манолова ще сключи споразумение с Отровното трио за изборите

19 Дек 2020 18:30

Следващата седмица ще сключим споразумение с Отровното трио за явяване на изборите, обяви днес лидерът на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в интервю за предаването "Годината" по Дарик радио.

Споразумението, по думите ѝ, е част от обединението на извънпарламентарните сили срещу статуквото.

Манолова коментира и евентуално сътрудничество със Слави Трифонов:

 

"Други стъпки са общо наблюдение на изборите и паралелно преброяване, така че заедно да си пазим изборите и с партията на Слави Трифонов. Надявам се, че ще имаме общи действия и преди изборите, но е важно и споразумение за ценностите и приоритетите след изборите, за да има критично мнозинство в следващия парламент."

По думите ѝ протестът е показал, че разграждането на модела на Борисов е възможно единствено с обединение. "Борисов е възможен 11 години на власт заради липсата на обединение на всички, които искат нормална държава, институциите да не са бухалки, върховенство на правото, свобода на словото", заяви Манолова.

 

Тя бе категорична, че „Изправи се.БГ" няма стане партия и е партньорска мрежа, която включва инициативни комитети, граждански организации, експерти и партии, извън статуквото на настоящото Народно събрание – ДБГ, „Волт", Земеделски народен съюз, социалдемократи, движението на Татяна Дончева и Нова алтернатива. При нас има и леви, и десни, и партийни, и безпартийни. С протегната ръка сме за обединение към другите политически субекти, които са извън статуквото, заяви тя.

Отровното трио: 70% в листите ще са граждани

 

Членовете на Отровното трио, които също бяха гости в годишното обзорно предаване на Дарик днес, обявиха, че ще се явят на изборите като граждани - в коалиция. "Коалиционното споразумение се готви в момента. Продължават разговорите. Ще направим нещо, което не е правено никога досега. Ще използваме няколко партии, които ще работят с нас, но ще изтикаме гражданите напред. Идеята е 70% от хората в листите са не са политици, а граждани", обясни адв. Николай Хаджигенов.

"Ниската избирателна активност ще е ужасна, а ако сме поотделно, ще е в пъти по-трудно", каза Арман Бабикян. Хаджигенов се обяви за гласуване по пощата.

Попитан ще се оттегли ли от Триото, ако определени условия не бъдат изпълнени, както сам обяви във фейсбук преди дни, проф. Минеков не даде категоричен отговор. „Къде прочетохте (че се оттеглям – б.р.)?“, попита той водещия. След това обясни, че настоява за извънпарламентарно обединение преди вота, което да заяви ясни намерения за честни избори и за това кой с кого би се коалирал, ако влезе в Народното събрание. От думите му стана ясно, че очаква в това обединение да влязат още платформата на Мая Манолова „Изправи се.БГ“, Демократична България и партията на Слави Трифонов.

Main Menu