Борисов, Каракачанов и Ангелов разглеждат полигон „Корен“

26 Дек 2020 11:28

Премиерът Бойко Борисов проверява строящите се казарми за ученията на полигона "Корен". Заедно с него са и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и здравният министър проф. Костадин Ангелов, стана ясно от фейсбук страницата на премиера.

За базата на специалните сили в Црънча бяха отпуснати 6 милиона лева от правителството.

 

"Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме", пише на страницата на премиера.

В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят.

От Фейсбук страницата на българския премиер стана ясно, че за спецсилите ще бъдат осигурени 1 милион патрона и 98 бронирани автомобили от най-висок клас от български производител. Специалните сили получиха и нови модерни каски и автомати. Предстои да получат и оборудване за нощно виждане.

За оборудване с нови бронирани автомобили от най-висок клас бяха отпуснати близо 50 милиона лева през ноември и Министерство на отбраната сключи договор с българския производител от Самоков "Самел-90", уточниха от правителствения пресцентър.

Съгласно него ще бъдат придобити 98 машини от 10 типа с различно предназначение. Предприятието, което премиера Борисов посети през ноември, изнася продукция в Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия, както и дори за китайската армия. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия, пишат от МС.

От Министерския съвет уточниха, че на полигона се предвижда да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни. "Това, което сме обещали, го изпълняваме. Имаме такъв хубав полигон в този регион", изтъкна Борисов.

Някои от военните имат готовност да се ваксинират, стана ясно от посещението на полигона.

Main Menu